Çka është SSH – Secure Shell?

This article is in Albanian Language.

Secure Shell or SSH është protokol i rrjetës që i lejon të dhënave që do të shkëmbehen duke përdorur një kanal të sigurt  në mes dy paisjeve në rrjet. Të dy versionet e mëdha të protokollit janë të referuara si SSH1 ose SSH-1 dhe SSH2 ose SSH-2. Përdorur kryesisht për Linux dhe Unix sistemet bazë për të hyrë në shell account, SSH ishte projektuar si një zëvendësim për Telnet dhe të tjera insecure remote shells, të cilat dërgojnë informacion, sidomos passwords, në plaintext, i bën ato të ndjeshëm ndaj packet analysis. Enkriptimet e përdorura nga SSH ka për qëllim të sigurojë fshehtësinë dhe integritetin e të dhënave mbi një rrjet të pasigurta, të tilla si Internet.

Për më shumë informata klikoni këtu.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s