Legjend mbi “Liqenin e Zymit” ne Has, Prizren

Jashte Livadhit te Cezmes ishte Vau i Cakajve, ku edhe ka qene nje bunar, buze te cilit ishte nje familje. Thuhet se kryefamiljari me te shkuar ne gurbet, ia kishte besuar familjen kumbares. Kumbara e kishte keqperdore besimin dhe ishte perzier ne moral. Ne kete amoralitet ndeshkohen te dy familjet dhe shperthen uji nga bunari, prej te cilit krijohet liqeni. Ne ate permbytje, kumbares i kishte rene qesja, e cila qendroi mbi uje. Me te kthyer te te zotit ne shtepi, e sheh nje mrekulli, shperthimit te ujit, pastaj e veren qesen, nga e cila e identifikon se ishte e kumbares dhe nga ndeshkimi ishte bere krejt ajo permbytje, qe thuhet se u krijua liqeni.

Liqeni i Zymit ka keto kordinata 42.287743,20.608801

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s