BarCamp Prishtina ne Universiteti te Prizren -it

Pas shume e shume diskutimeve me n’fund e shikova nje ” dectralizim te event -eve “. Pra BarCamp Prishtina erdh ne Universiteti te Prizren -it, falmnderit Taulant Ramabaj -es, Gent Thaci -t dhe IpkoFoundation.

Taulant Ramabaja prezentoi mbi Outsourcing ne Kosove. Kishte nje diskutim te mirefillet.

Me pas prezentova une mbi alternativat FLOSS per nje kompani ne Geographical Information System. Ne fillim ishte nje slide ku paraqiteshin zgjedhjet qe perdoren ne Kosove. Prezentimi vazhdonte me aplikacionin QGIS i cili perdoret me shume nese na duhet qe te kemi harta te printume ose te formatit .PDF, “te cilave mendoj se i ka kalu koha”. Me pas tregohet mbi databazen PostgreSQL qe eshte nje databaze me nje far forme e njejte me MySQL por pse kjo databaze eshte aq e perdor eshte extenzioni qe e jep fuqine e informacionit gjeografik PostGIS. Me pas eshte permendur GeoServer e cila mundeson publikimin e te dhenave ne web. Vazhdojme me OpenLayers e cila eshte nje JavaScript librari e cila te ndihmone rreth publikimit te dhenave ne Web, dhe ne fund ishte pjesa e diskutimit rreth asaj se qfare mund te bejme ne Prizren, Kosove.

Ne vazhdim te bashkangjitur gjeni prezentimin,

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s