TechTalk – Kartografimi me QGIS, Publikimi me GeoServer

tech_talk3_sqNë TechTalk e tretë të organizuar nga Unicef Innovation Lab Kosovo dhe FLOSSK isha ligjërues me temën ‘Kartografimi me QGIS, Publikimi me GeoServer‘.

Në pjesën e parë, temat që shpjegova ishin:

– Si të merren dhe shtohen të dhënat në QGIS;
– Si të shqyrtohen atributet e të dhënave tuaja gjeografike;
– Si të bashkohen të dhënat private me ato publike;
– Si të lidhen fotografitë më të dhënat tuaja gjeografike;
– Si të ndryshohet dizajni i hartës tuaj;
– Si ta printoni hartën tuaj;

Në pjesën e dytë, shpjegova për GeoServer: cka është ai, formatet e fajllave që mund të shfrytëzohen me GeoServer, publikimi i tyre ne web dhe do ta demonostrojë këtë me dy shembuj:

1. Do të ndërtohet me anë të GeoServer një hartë me orthophoto mbi të cilën do të vendosen të dhënat e vektorizuara nga OpenStreetMap.
2. Si të përdoret GeoServer që të krijohet një Web Map Service (WMS) server për editimin e OpenStreetMap me anë të orthophoto-ve nga GeoServer.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s