BarCamp Prishtina ne Prizren

BarCampPrishtina edhe niher ishte prezent ne Prizren, me lokacion te ndryshem jo ne Universitet te Prizren por ne Qendren Rinore. BarCamp Prishtina kesaj radhe kishe spoznorizim te ndryshem jo vetem nga IpkoFoundation por edhe nga (UNDP) permes projektit Mediat Sociale per Fuqizim Inovativ e Lokal (SMILE) dhe me rrjetin e Edukatoreve Bashkemoshatare (PEN), informata nga Digjitale.

Ligjeruesi i pare ishte Faik Ispahiu ku foli mbi kallxo.com – “Platforma ofron mundësinë për të gjithë qytetarët e Kosovës që të raportojnë rastet e korrupsionit, krimit të organizuar, mashtrimit, konfliktit të interesit si dhe të gjitha rastet e tjera të keqpërdorimit të pozitës zyrtare, neglizhencës, mospunës, rrezikimit të të drejtave të qytetarëve të Kosovës, apo rrezikimit të interesave të përgjithshme.”. Gjithashtu foli mbi idete te cilat mund te implementohen ne Kosove si ajo e fixmystreet.

Hajrullah Ceku foli mbi modulet e reja te raportimit qe po krijohen per peticionet elektronike, gjithashtu kishte nje diskutim mjaft te mire me audiencen nen temen “Prizren qytet i kultures”, ku dhe eshte i involvuar rreth krijimit te Rrjetit te Organizatave te Kultures ne Prizren (Rrok).

Ndersa ne fund, edhe pse pa energji elektrike dhe me pamundesine e prezentimit me ne menyre elektronike, u be prezentim i shkurt per doracakun “OpenStreetMap Krijoni harten tuaj”, projekt te cilin e ka mbeshtetur financiarisht Innovation Lab Kosovo, te cilin mund ta gjeni online.

This slideshow requires JavaScript.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s